skip to Main Content

MASTERCLASS 2019

splas_500h

For sjette gang afholdes der MasterClass på Femø. Hvis du er mellem 15 og 25 år, kan du 1.-4. August 2019 få en fantastisk oplevelse sammen med andre unge musikelskere.

Vi dykker ned i de musikalske rødder og kommer vidt omkring. Vi skal både spille sammen og improvisere, og vi garanterer, at vi kommer langt ind i rytmen.

New Orleans-musikken har de seneste år haft et større og større indtog blandt unge. Musikken er noget af det mest levende og energifyldte, man kan finde, og stilen er grundlaget for meget af den popmusik, vi hører i dag.

På MasterClass 2019 bliver du undervist af superdygtige musikere fra USA og Danmark.

Det bliver fire energiske dage, hvor du i den grad vil få luftet dit instrument og få spillet sammen med både holdkammerater og undervisere.

Igen i år er det Peter Marott, som udover at være instruktør er tovholder. Årets gæsteinstruktør er Kirk Joseph fra New Orleans. En fantastisk musiker og erfaren underviser der er en stjerne med en sousafon.

Når der ikke er undervisning, har du fri adgang til Femø Jazz Festival, hvor du kan høre en masse fantastiske koncerter. Det hele afsluttes med en koncert om søndagen hvor vi spiller på festivalens hovedscene.

Yderligere info:
Stævneleder Peter Marott – telefon 2617 0190
Mail: masterclass@femoejazz.dk

TILMELDING TIL MASTERCLASS 2019:

Læs mere om de to instruktører:

underviser

Kirk Joseph er fra New Orleans, og han er kendt som en stjerne med en sousafon. Han er en af grundlæggerne af det berømte Dirty Dozen Brazz Band, som var med til at fremme en af New Orleans’ musiktraditioner, nemlig brass band musikken, der fik et ordentligt skub fremad med dette band. Dirty Dozen Brass Band forstod at bevare traditionen samtidigt med, at de fornyede musikken med en snert af funk og bebop.
På Femø Jazz Festival har vi ofte præsenteret musikere fra traditionsrige musikerfamilier i New Orleans. Og Kirk Joseph er ingen undtagelse. Kirk Josephs far er Waldren “Frog” Joseph, der blandt andet er kendt fra Paul Barbarins orkester.
Kirk Joseph begyndte sin professionelle karriere som 15-årig, da hans bror bad ham spille til en begravelse med The Majestic Band. Siden er det gået stærkt, og Kirk Joseph har spillet med en lang række store musikere – lige nu leder han sin egen gruppe, Kirk Joseph’s Backyard Groove.
Han betegnes som en moderne sousafon-pioner, og Kirk Joseph siger selv, at han blev inspireret af Tuba Fats, som var den første han hørte, som brugte sousafonen, så den lavede en lyd som en bas. Derfra udviklede han sin personlige stil, hvor instrumentet bruges i en moderne brass band stil i kombination med traditionel march musik.

Peter-Marott.Foto_

Peter Marott er solistuddannet trompetist og og vokalist. Han har spillet med kunstnere som DR Bigband, Niels Jørgen Steen, MC Einar, Mike Sheridan, Søs Fenger m.fl. Derudover har han de seneste år også været involveret i flere teater-opsætninger, bla. ” Cabaret” på Det Kongelige Teater samt Monty Python-showet “Spamalot” i Tivoli. I 2011 modtog han den prestigefyldte pris “Palæbar-prisen” for sit arbejde med at føre jazz-traditionen op til nutiden. På Femø Jazz Masterclass får han enderne til at mødes og du kan altid kontakte ham hvis du skulle have nogle spørgsmål.
Læs mere om Peter her: www.petermarott.dk

Back To Top

Facebook