skip to Main Content
Dorado Schmitt Quintet

Dorado Schmitt Quintet

TORSDAG DEN 3. AUGUST /  TID: KL. 19.00  /  STED:  TELTET

FREDAG DEN 4. AUGUST /  TID: KL. 16.45  /  STED:  JAMSCENEN

LØRDAG DEN 5. AUGUST /  TID: KL. 19.00  /  STED:  TELTET

Den internationale jazzlegende: Dorado Schmitt og hans søn Amati Schmitt kommer lige fra fem ugers turne i USA, hvor han bl.a. spillede en uge for fulde huse på BIRDLAND i New York. Dorado Schmitt er blandt de fineste arvtagere af musikken efter Django Reinhardt, Stephane Grappelli og Le Quintette de Hot Club du France, herhjemme bedst kendt som cremen af Gypsy Jazz. Da den amerikanske jazz nåede Europa i 20’erne tog de belgiske og franske sigøjnere repertoiret til sig. Musikken var populær, men de spillede den på deres egen måde: Gypsy Jazz eller Jazz Manouche som den også kaldes.

I arven efter Django Reinhardt, står Dorado Schmitt som en af de ganske få virkelige mestre. En fuldstændig fanden-i-voldsk spillestil, ude over enhver teknisk begrænsning og med et drive uden lige. Med sig har Dorado sin søn Amati, bare 20 år, og med den far kan det vel ikke blive bedre. Jo det kan det så altså alligevel. Med en knusende ro og selvsikkerhed viderefører Amati den meget traditionsbunde musik på et virtuost plan. Både hurtigt og langsomt spiller Amati med autoritet og styrke. Dette er en ny verdensstjerne.

Dorado Schmitt – Violin, guitar og vocal / Amati Schmitt – Guitar / Franco Rehstein – Guitar / Xavier Nikq – Bass / Esben Strandvig – Guitar

Back To Top

Facebook