Femø Jazz MasterClass

Femø Jazz MasterClass

Shannon Powell AFor unge musikere i alderen 15-25 år

I 2014 søsatte Femø Jazzfestival en MasterClass der skulle kombinere de fantastiske musikere der spiller på festivalen med musikinteresserede unge. Det blev en stor succes, og derfor slår vi nu for tredje gang dørene op til Femø Jazz MasterClass.

I år sker der noget helt specielt, da vi har fået fat i en af de absolut største stjerner fra New Orleans, trommeslageren Shannon Powell. Han har optrådt med bl.a. Harry Connick, Wynton Marsalis, Diana Krall, Dr. John og John Scofield for bare at nævne nogle få og er, udover at være en eminent musiker, en verdensklasse performer.

New Orleans-musikken har de seneste år holdt et større og større indtog blandt unge, og med god grund. Musikken er noget af det mest levende og energifyldte man kan finde, og er grundlaget for størstedelen af den moderne musik vi hører i dag. På dette stævne bliver du, af kyndige undervisere fra USA og DK, ført igennem musikken fra New Orleans med alt hvad der dertil hører. Det bliver fire energiske dage, hvor du i den grad vil få luftet dit instrument og få spillet sammen med en masse andre unge mennesker. Når der ikke er undervisning, kan du besøge Femø Jazzfestival og høre en masse fantastiske koncerter, bl.a. med de fire undervisere. Det hele afsluttes med en koncert om søndagen, hvor vi viser festivalen hvad vi kan.

Hvis du kunne tænke dig 4 dage fyldt med musik og socialt samvær på Danmarks dejligste ø, så meld dig til Femø Jazz Masterclass herunder…

Undervisere:
ShannonShannon Powell er en levende legende indenfor New Orleans-musikken. Han har turneret verden over med stjerner som Diana Krall, Harry Connick Jr. og John Scofield, og leder nu sit eget orkester der jævnligt spiller på det historiske spillested Preservation Hall i New Orleans. Udover at spille trommer har han en skøn stemme der ofte bliver sammenlignet med Ray Charles. Han er et musikalsk energibundt og en fantastisk entertainer, så glæd dig til et kæmpe skud New Orleans-energi!!!

 

 
Attachment-1Morten Ærø startede med at spille som 6-årig og endte med at tage den højeste uddannelse man kan få fra konservatoriet. Han har spillet med et utal af kunstnere herhjemme og rejst verden tynd med sine trommer. Mange af rejserne er gået til New Orleans hvor han nyder stor respekt hos de lokale musikere. Herhjemme spiller han bl.a. med kunstnere som Søs Fenger, Bobo Moreno, Jesper Thilo m.fl. I år har han desuden arbejdet på Det Kongelige Teater i deres opsætning af ”Cabaret”. Han har sit eget orkester ”Mortens aften” og er en meget brugt sideman samt en fænomenal underviser.

 

FessorOle ”Fessor” Lindgren er et fyrtårn i dansk jazz. Han har spillet med et hav af de gamle amerikanske stjerner og stod i 35 år i spidsen for sit eget orkester, Fessor’s Big City Band. Siden han nedlagde orkesteret i 2003 har han yndet at samle grupper bestående af den yngre generation, bl.a. hans nye Jazz Kings. Han er et omvandrende jazzleksikon og derudover fortsætter han stadig med at udforske musikken. Han har indspillet plader med bl.a. LeroyJones, Wild Bill Davidson, C. V. Jørgensen og Gasolin. Se frem til et stykke vaskeægte jazzhistorie.

 

Peter Marott.FotoPeter Marott, Stævneleder: (f. 1981) er solistuddannet trompetist & vokalist. Har spillet med bl.a. DR Bigband, Tivoli Bigband, Niels Jørgen Steen, Mc Einar, Mike Sheridan, Søs Fenger m.fl. Fik i 2011 den prestigefyldte Palæbar-pris for sit arbejde med at gøre den traditionelle jazz nutidig.

 

 


Femø Jazz MasterClass praktisk info

Dato: 4 – 7. august 2016

Tilmeldingsfrist: 1. juni 2016

Alderskrav: 15 – 25 år

Pris: 1250,- inkl. festivalbillet til Femø Jazzfestival, adgang til ”Camp MasterClass” på campingområdet og frokost hver dag. Morgenmad & aftensmad excl. drikkevarer kan tilkøbes for 500,- for alle 4 dage.

Undervisningen: Der er 3 hold som skiftevis får besøg af instruktørerne. Torsdag til Lørdag er der undervisning fra kl.10-12, herefter en times frokostpause, og derefter igen undervisning kl.13-15. Søndag er der jamsession på festivalpladsen kl.10-13ish, og kl.17-18 spiller vi en afslutningskoncert.

Udstyr: Du skal selv medbringe alt udstyr (instrumenter, forstærkere, mikrofoner, kabler osv.). Der forefindes elklaverer og sanganlæg. Du er dog meget velkommen til at medbringe dit eget elklaver.

Transport: Tag bil eller det offentlige til Kragenæs hvor færgen til Femø sejler. En returbillet koster 80 kr,- (20 kr,- under 16 år). Du kan godt få din bil med over, men det er for det meste ikke nødvendigt da Femø er en lille ø, hvor man kan gå til alt. Hvis du vil have bil med ombord på færgen, så sørg for at bestille plads i god tid på www.lollandfaergefart.dk  Vi anbefaler dog at biler parkeres i Kragenæs.

Logi: Du skal selv medbringe telt og sovepose. Inkluderet i prisen er adgang til festivalens campingområde hvor du skal bo i ”Camp MasterClass” med de andre deltagere. Det bliver så hyggeligt!

Kost: Hvis du har tilkøbt morgen- og aftensmad, får du udleveret madbilletter til festivalens kantine der ligger tæt på ”Camp MasterClass”. Til frokost spiser alle deltagere samlet. Der er også mulighed for at købe ind hos købmanden på havnen.


Festivalen: Femø Jazzfestival har eksisteret siden 1970 og har stædigt holdt fast i den ældre jazztradition. Det betyder dog ikke at den ikke har udviklet sig, for i takt med at unge bands nyfortolker traditionen, har den måttet følge med. Festivalen ønsker at gøre noget for det unge upcomming musikliv, og har derfor taget initiativ til denne MasterClass. På den måde kan man udnytte de underviserkræfter der findes på øen under festivalen, og få givet den musikalske stafet videre til den yngre generation. Til “Danish Music Award Jazz 2015” vandt Festivalen desuden prisen som årets spillested.

Yderligere info kan fås hos: Stævneleder Peter Marott (tel. 2617 0190 / masterclass@femoejazz.dk)

Femø Jazz MasterClass er sponseret af Statens Kunstfond

Tilmeld dig her

Tilbage til forsiden