Femø Jazz MasterClass

Femø Jazz MasterClass- 
For unge musikere i alderen 15-25 år

Femø Jazz Festival 2017 præsenterer for fjerde gang:

FEMØ JAZZ MASTERCLASS

3. August – 6.August 2017

For unge instrumentalister og vokalister mellem 15 og 25 år.

Undervisere 2017: Andrew Baham – Morten Ærø – Fessor – Peter Marott

www.jazzmasterclass.dk

Velkommen til Femø Jazz Masterclass 2017

”Music is the healing force of the universe” er titlen på et album af den amerikanske saxofonist Albert Ayler. Og hvor har han dog ret! Derfor er det også nødvendigt med en masterclass som den der afholdes på Femø 3.-6. August 2017. Hvis du er mellem 15 og 25 år kan du her få dig en fantastisk oplevelse sammen med andre musikelskere. Vi dykker ned i de musikalske rødder og kommer vidt omkring ift at spille sammen, spille solo og komme langt ind i rytmen. New Orleans-musikken har de seneste år haft et større og større indtog blandt unge, og med god grund. Musikken er noget af det mest levende og energifyldte man kan finde og er grundlaget for størstedelen af den musik vi hører i dag. På masterclassen bliver du, af superdygtige musikere fra USA og DK, ført igennem musikken fra New Orleans med alt hvad der dertil hører. Det bliver fire energiske dage hvor du i den grad vil få luftet dit instrument og få spillet sammen med både holdkammeraterne og underviserne. Når der ikke er undervisning kan du besøge Femø Jazz Festival og høre en masse fantastiske koncerter, bla. med de tre undervisere. Det hele afsluttes med en koncert om søndagen hvor vi spiller på festivallens hovedscene. Hvis du kunne tænke dig 4 dage fyldt med musik og socialt samvær på Danmarks dejligste ø, så meld dig til Femø Jazz Masterclass på www.jazzmasterclass.dk

– Peter Marott, Stævneleder

 Instruktørerne


Andrew Baham
voksede op i New Orleans og som tiden gik blev han mere og mere forelsket i musikken, især den han hørte, når de lokale brassbands spillede i gaderne. Da han var 11 år begyndte han, dybt inspireret af gademusikken, at spille trompet. I gymnasiet begyndte han at skrive og arrangere musik på livet løs og derefter var han en af de få heldige der kom ind på det berømte New Orleans Kunst-Akademi (NOCCA) . Her lærte han fra de bedste, deriblandt grammy-vinder Nicholas Payton. I 1998 blev han Yamaha-artist og har i sin karriere bla. spillet med grammy-nominerede Los Hombres Caliente, Mannie Fresh, Mystikal, The Tuxedo Jazzband og Ellis Marsalis Quintet. Derudover har han produceret plader for bla. Big Sams Funky Nation og The Stooges Brass Band. Han er en alsidig musiker der med rod i traditionerne fører musikken ind i nutiden.

Læs mere om Andrew her: www.andrewbahamonline.com

Attachment-1

Morten Ærø er et sandt festfyrværkeri bag trommerne. Han startede med at spille som 6-årig og endte med at tage den højeste uddannelse man kan få fra konservatoriet. Morten har spillet med et utal af kunstnere herhjemme og rejst verden tynd med sine trommer. Mange af rejserne er gået til New Orleans hvor han nyder stor respekt hos de lokale musikere. Herhjemme spiller han bla. med det unge Neo-New Orleans-orkester Six City Stompers samt har spillet med kunstnere som Søs Fenger, Bobo Moreno, Jesper Thilo m.fl. Udover at spille koncerter har han medvirket i flere teateropsætninger, bla. Det Kongelige Teaters opsætning af ”Cabaret” . Han har sit eget orkester ”Mortens aften”, er en meget brugt sideman samt en fænomenal underviser.

FessorOle ”Fessor” Lindgren er et fyrtårn i den danske musikbranche. Han har spillet med et hav af de gamle amerikanske stjerner og stod i 35 år i spidsen for sit eget orkester, Fessor’s Big City Band. Siden han nedlagde orkesteret i 2003 har han yndet at samle grupper bestående af den yngre generation, bla. hans nye Jazz Kings. Han er et omvandrende jazzleksikon og derudover fortsætter han stadig med at udforske musikken. Han har indspillet plader med bla. Leroy Jones, Wild Bill Davidson, C.V Jørgensen og Gasolin. Se frem til et stykke vaskeægte jazzhistorie.

Læs mere om Fessor her: www.fessor.com

Peter Marott.FotoPeter Marott er solistuddannet trompetist og og vokalist. Han har spillet med kunstnere som DR Bigband, Niels Jørgen Steen, MC Einar, Mike Sheridan, Søs Fenger m.fl. Derudover har han de seneste år også været involveret i flere teater-opsætninger, bla. ” Cabaret” på Det Kongelige Teater samt Monty Python-showet “Spamalot” i Tivoli. I 2011 modtog han den prestigefyldte pris “Palæbar-prisen” for sit arbejde med at føre jazz-traditionen op til nutiden. På Femø Jazz Masterclass får han enderne til at mødes og du kan altid kontakte ham hvis du skulle have nogle spørgsmål.

Læs mere om Peter her: www.petermarott.dk

 


Femø Jazz MasterClass praktisk info

Dato: 3 – 6. august 2017

Tilmeldingsfrist: 1. juni 2017

Alderskrav: 15 – 25 år

Pris: 1500,- inkl. festivalbillet til Femø Jazzfestival, adgang til ”Camp MasterClass” på campingområdet og frokost hver dag. Morgenmad & aftensmad excl. drikkevarer kan tilkøbes for 500,- for alle 4 dage.

Undervisningen: Torsdag til Lørdag er der undervisning fra kl. 10-12, herefter en times frokostpause, og derefter igen undervisning kl.13-15. Søndag er der jamsession på festivalpladsen kl. 11-13, og kl. 17-18 spiller vi en afslutningskoncert.

Udstyr: Du skal selv medbringe alt udstyr (instrumenter, forstærkere, mikrofoner, kabler osv.). Der forefindes elklaverer og sanganlæg. Du er dog meget velkommen til at medbringe dit eget elklaver.

Transport: Tag bil eller det offentlige til Kragenæs hvor færgen til Femø sejler. En returbillet koster 85 kr,- (20 kr,- under 16 år). Du kan godt få din bil med over, men det er for det meste ikke nødvendigt da Femø er en lille ø, hvor man kan gå til alt. Hvis du vil have bil med ombord på færgen, så sørg for at bestille plads i god tid på www.lollandfaergefart.dk  Vi anbefaler dog at biler parkeres i Kragenæs.

Logi: Du skal selv medbringe telt og sovepose. Inkluderet i prisen er adgang til festivalens campingområde hvor du skal bo i ”Camp MasterClass” med de andre deltagere. Det bliver så hyggeligt!

Kost: Hvis du har tilkøbt morgen- og aftensmad, får du udleveret madbilletter til festivalens kantine der ligger tæt på ”Camp MasterClass”. Til frokost spiser alle deltagere samlet. Der er også mulighed for at købe ind hos købmanden på havnen.


Festivalen: Femø Jazz Festival har eksisteret siden 1970 og har stædigt holdt fast i jazzens rødder. Det betyder ikke at den sidder fast i fortiden, den har nemlig stort fokus på at gøre traditionerne nutidige.  Festivallen ønsker at gøre noget for det unge upcomming musikliv, og har derfor taget initiativ til denne Masterclass. På den måde kan man udnytte de underviserkræfter der findes på øen under festivallen og få givet den musikalske stafet videre.

Yderligere info kan fås hos: Stævneleder Peter Marott (tel. 2617 0190 / masterclass@femoejazz.dk)

Femø Jazz MasterClass er sponseret af Femø Jazz Festival 

Tilmeld dig her

Tilbage til forsiden